Sabtu, 21 Mei 2011

Program Jaya WarisDua puluh calon PMR dan SPM telah berikrar di hadapan Pengetua, guru-guru dan ibu bapa masing-masing untuk mencapai keputusan cemerlang dalam peperiksaan pada Program Jaya Waris yang diadakan pada 20 Mei 2011. Mereka terdiri daripada pelajar yang menduduki ranking 20 terbawah berdasarkan Ujian Selaras 1. Program ini diadakan sebagai inisiatif awal untuk meningkatkan prestasi cemerlang dalam kedua-dua peperiksaan tersebut, selaras dengan status STAR sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi.

Program dimulakan dengan perjumpaan pelajar dan ibu bapa dengan guru kelas dan guru mata pelajaran untuk membincangkan prestasi pelajar berkenaan. Selepas itu Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim, Pengetua Cemerlang STAR menyampaikan ucapan dan nasihat kepada pelajar dan ibu bapa. Seterusnya wakil ibu bapa diberi peluang menyampaikan ucapan dan nasihat kepada anak-anak mereka. Majlis diakhiri dengan bacaan ikrar oleh pelajar berkenaan.

Kerjasama antara pihak sekolah, ibu bapa dan pelajar seperti ini amat penting dan sangat dialu-alukan. Semoga program ini diberkati Allah dan membuahkan hasil seperti yang diharapkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan